Antara Muka (UI) App & Software Art & Design

Antara muka Mindmeister akan diperbaharui – Flat UI Design

Sejak kebelakangan ini, semakin menjadi perhatian ramai pembangun antara muka (user interface) untuk menerbitkan design Flat UI di mana rekaan design menjadi lebih minimal. Pilihan warna adalah flat berbanding gradient dan juga jika bebayang digunakan, ia kelihatan lebih tajam daripada mempunyai kesan khas kabur (blur).

Mindmeister yang sekarang

Mindmeister yang kini saya gunakan adalah kelihatan seperti berikut. Bukanlah tidak begitu gah tetapi yang lebih saya beri perhatian adalah ia tidak begitu mesra pengguna.

mindmeister now

@sumber foto Mungkin juga kerana telah lama jatuh hati dengan stail Flat UI design ini, dan hampir segala pilihan UI yang saya miliki kini berpihak kepadanya menjadikan saya agak resah gelisah apabila masih memiliki sesuatu (perisian Mindmeister) yang masih belum di ‘Flat UI’ design kan.

 

Mindmeister yang akan datang!

Jadi baru-baru ini, Mindmeister telah menyiarkan berita menerusi senarai emelnya bahawa tidak lama lagi, Mindmeister akan muncul dengan penjenamaan Flat UI design. Ini adalah berita gembira buat saya.

mindmeister new sneek peek

@sumber foto

mindmeister new sneek peek - zoom

mindmeister new sneek peek - zoom in 3

mindmeister new sneek peek - zoom in 2

Jadi bagaimana dengan anda? Adakah anda lebih suka design yang lama atau anda juga teruja dengan kedatangan Flat UI design yang baru ini?